Zunanji podi

Natisni

You are here

Zunanji podi
povpraševanje

Podi so primerni za zunanjo uporabo, za oblaganje teras, balkonov, parkov, poti - vseh površin, kjer želimo ustvariti toplejši, prijaznejši ambient.
 
Nudimo vam naravno odporne vrste lesa, ki vzdržijo tudi v naših klimatskih razmerah. Vzdrževanje je zelo enostavno, ker je les že naravno odporen in ne potrebuje nobene dodatne kemične zaščite. Letve so že profilirane in pripravljene za polaganje, lahko so fino ali grobo rebrane in različnih dolžin.
 
Standardne debeline so 21 ali 25 mm , širine 145mm.
 
Hoja po lesenih podih je prijetna, tudi po mokrih podnicah pri hoji  ne drsi.
 
Les za zunanjo uporabo pod vplivom sončnih žarkov in vlage posivi. Njegova trajnost ni s tem nič zmanjšana. Če hočemo sivenje lesa preprečiti ga premažemo z oljem za zaščito lesa. Običajno je to tikovo olje. Pazljivi moramo biti na stik lesa s kovino, tam se les temno obarva. Lise so lahko moteče, zato se pri montaži uporabljajo vijaki iz nerjavečega jekla. 

Izdelki

Macesen je les, ki je že stoletja znan po svoji odpornosti na atmosferske vplive in primernosti za zunanjo uporabo. Boljši je Sibirski macesen, ki ima običajno tudi manj grč. Les je manj odporen od tropskih vrst, grčavost pri njem je normalna, kot tudi majhne poke.   Kogar to ne moti in si želi cenovno ugodno varianto za svoj zunanji pod, je macesen prava izbira zanj...