Iverne plošče

Natisni

You are here

Iverne plošče
povpraševanje

Surove iverne plošče so eden izmed najpogosteje uporabljenih lesnih materialov. Zaradi svojih specifičnih lastnosti so namenjene številnim možnostim nadaljnje obdelave za namene pohištvene in gradbene industrije. Surove iverne plošče lahko oplemenitimo v različnih lesnih, barvnih in fantazijskih dekorjih odgovarjajočih potrebam in željam naših kupcev. Primerne so predvsem za pohištveno industrijo in za opremljanje notranjih prostorov. So enostavne za čiščenje, higiensko neoporečne pri dotiku s hrano, odporne proti svetlobi, imajo visoko mehansko (praske, odrgnine, udarci), kemijsko in termično obstojnost.
Iverne plošče odlikuje finejši in bolj kompakten zunanji sloj ter bolj homogena površina, zaradi česar so še posebej primerne za direktno barvanje in tiskanje.
 
Možnosti uporabe v pohištveni industriji:

 • za furniranje s plemenitimi furnirji 
 • za oblepljanje s PVC ali melaminskimi folijami, 
 • za oblepljanje z laminat / ultrapas ploščami 
 • za lakiranje ali barvanje 
 • za tapiciranje, ... 

Možnosti uporabe v gradbeništvu:

 • za pregrade, 
 • za zaščito, 
 • za podkonstrukcije, 
 • talne in stenske podloge, ... 

Dimenzije:
2750 x 2070, 2800 x 2070, 2820 x 2070, 2800 x 2200 mm, 5500 x 2070 mm
 
Debelina:
8, 10, 12, 13, 16, 18, 19, 22, 25, 28, 30, 32, 34, 35 mm
 
Ločimo osnovne iverne plošče:

 • Surova iverna plošča (osnovni opis je zgoraj).
 • Surova vodoodporna iverna plošča (zaradi uporabe melaminske smole je uporabna v prostorih z višji vlago – kopalnice, kleti, kuhinje….)
 • Surova ognjevarna iverna plošča (zaradi dodatka ognjevarne primesi je idealna za izvedbe pohištva v javnih prostorih in ladjedelništvu, kjer je obvezna)
 • Surova lahka in extra lahka iverna plošča (Kot polnilo pri vratih višje kakovosti / zvočno izolativna vrata ter za izdelavo pohištva pri katerem je zahtevana nizka teža, obdelava je enaka kot pri navadni iverni plošči. Debeline 38-40-50-58mm, specifična teža 450-550 kg / m3). Formati po specifikaciji proizvajalca.
 • Iverokal plošča (Iverokal plošče poznamo tudi pod imenom »rošpan« ali luknjasta iverna plošča. Je enkratno nadomestilo papirnatemu satju pri izdelavi vrat višje kakovosti – zvočna izolativnost. Lahko jih uporabimo tudi pri izdelavi pohištva, kjer se zahteva nižja teža elementov. Idealna za vratna krila večjih dimenzij – pregradnih sten, ...). Specifična teža 250-300 kg / m3. Formati po specifikaciji proizvajalca.
 • Furnirana iverna plošča (Furnirana iverna plošča je iverna plošča oplemenitena obojestransko s plemenitimi furnirji (hrast, bukev, češnja, jesen, javor, wenge, oreh, bor, zebrano,…več sto različnih vrst).Uporablja se za izdelavo kvalitetnega ploskovnega pohištva, stenskih oblog in druge notranje opreme. Z uporabo že pripravljenih furniranih plošč se lahko izognemo nekaterim zahtevnim delovnim operacijam – furniranju, spajanju furnirja, …enostavno narežemo na želene formate, zaščitimo robove in lakiramo / lužimo / toniramo. Formati po specifikaciji proizvajalca.
 • Iveral plošče (surova iverna plošča oplemenitena z melaminsko folijo v različnih dekorjih / barvah). Surove iverne plošče lahko oplemenitimo v različnih lesnih, barvnih in fantazijskih dekorjih. Primerne so za pohištveno industrijo in za opremljanje notranjih prostorov. So enostavne za čiščenje, higiensko neoporečne pri dotiku s hrano, odporne proti svetlobi, imajo visoko mehansko (praske, odrgnine, udarci), kemijsko in termično obstojnost. Debeline 8-38mm. Formati po specifikaciji proizvajalca.
 • Barve in strukture so na ogled v naši poslovalnici, lahko Vam pošljemo vzorčnik tudi na dom.

Izdelki

Surove iverne plošče so eden izmed najpogosteje uporabljenih lesnih materialov. Zaradi svojih specifičnih lastnosti so namenjene številnim možnostim nadaljnje obdelave za namene pohištvene in gradbene industrije. Surove iverne plošče lahko oplemenitimo v različnih lesnih, barvnih in fantazijskih dekorjih odgovarjajočih potrebam in željam naših kupcev. Primerne so...
Lahka iverna plošča je iverna plošča namenjena za uporabo predvsem pri izdelavi vratnih kril ali pohištvenega interiorja. Relativno visoka gostoto in nizka specifično težo ji zagotavljata dobre mehanske lastnosti. Uporaba: Kot polnilo pri vratih višje kakovosti / zvočnoizolativna vrata ter za izdelavo pohištva pri katerem je zahtevana nizka teža. Dimenzija:...
Iverokal plošče poznamo tudi pod imenom »rošpan« ali luknjasta iverica. Je enkratno nadomestilo papirnatemu satju pri izdelavi vrat višje kakovosti – zvočna izolativnost. Lahko jih uporabimo tudi pri izdelavi pohištva, kjer se zahteva nižja teža elementov. Idealna za vratna krila večjih dimenzij – pregradnih sten, ... Dimenzije: 1935 x 800 mm Debeline plošč...
Furnirana iverna plošča je iverna plošča oplemenitena obojestransko s plemenitimi furnirji (hrast, bukev, češnja, jesen, javor, wenge, oreh, bor, zebrano,…več sto različnih vrst). Samo paletni odvzem. Uporablja se za izdelavo kvalitetnega ploskovnega pohištva, stenskih oblog in druge notranje opreme. Z uporabo že pripravljenih furniranih plošč se lahko izognemo...
PLOŠČE REŽEMO NA FORMATE PO ŽELJI + OBROBIMO Surova iverna plošča oplemenitena z melaminsko folijo v različnih dekorjih / barvah. Barve: Beli dekorji Uni (enobarvni dekorji) Fantazijski dekorji   Surove iverne plošče lahko oplemenitimo v različnih lesnih, barvnih in fantazijskih dekorjih. Primerne so za pohištveno industrijo in za opremljanje notranjih...