Klasični parket

Natisni

You are here

povpraševanje

Klasični parket je masivni parket debeline 15 ali 21 mm različnih širin in dolžin. Uporaba te vrste parketa sega daleč v preteklost, saj je stoletja veljal za edino obliko parketa. 
Kupec lahko izbira med različnimi drevesnimi vrstami, sortiranji lesa po izgledu, barvnimi kombinacijami, dimenzijami ter načini polaganja.
 
Z izborom desk večjih dimenzij lahko pričarate tako imenovane »kmečke pode«, polagate ga lahko v »ribjo kost« ali klasično v linijo z zamikom. Parketi so namenjeni polnemu lepljenju na podlago ter načeloma kasnejši obdelavi z brušenjem, lakiranjem ali oljenjem.
V naši ponudbi so tudi končno lakirani klasični parketi. 
 
Prostor opremljen z klasičnim parketom daje prijeten občutek, tla so topla in prijetna. Ta vrsta parketa je zaradi svoje debeline lahko večkrat obnovljena, zaradi istega vzroka pa ni primeren za polaganje na talno ogrevane estrihe. 
Zaradi masivne sestave in dimenzije je posebej občutljiv na nihanja zračne vlage v prostoru, saj deščice spreminjajo dimenzijo glede na stanje v prostoru, kar povzroča nastanek rež med posameznimi elementi. 
 
V kolikor se odločamo za klasični parket moramo to zaradi njegove debeline upoštevati že pri izdelavi estrihov.