MDF plošče

Natisni

You are here

MDF plošče
povpraševanje

MDF – mediapan plošče (medium density fiberboard). Pogosto se srečamo tudi z izrazom HDF (high density fibreboard), ki je dejansko ista plošča z bolj komprimiranimi vlakni in obstaja v debelinah od 2,5-6,0mm.
 
Mediapan je srednje gosta vlaknena plošča, izdelana iz lesnih vlaken z dodatkom smole. Je visoko kvalitetna plošča, homogena in stabilna. Plošča je primerna za oplemenitenje z melaminskim papirjem za lakiranje in oplaščanje, furniranje, …V pohištveni industriji se MDF - Mediapan pogosto uporablja za izdelavo kopalniškega in kuhinjskega pohištva. Obdelava surovih plošč je enostavna in hitra. 
 
Plošče so lahko v surovem stanju (barva lesa) kar je najpogostejša oblika, lahko je že oplemenitena z melaminskim papirjem v različnih enobarvnih in lesnih dekorjih, lahko so vlakna obarvana z različnimi barvami (obarvan mdf – črn, moder, zelen, rumen, rdeč,…), lahko so plošče narezane in tako pred pripravljene za krivljene elemente.
 
Enostransko barvan mdf v debelini 3,0mm pogosto srečamo pod imenom lesomal in se uporablja predvsem v pohištveni industriji za izdelavo hrbtišč omar iz njega pa pogosto izdelujejo tudi dna predalov in polnila stenskih ali vratnih oblog.
 
Obstajajo tudi kot vlago odporne (dodatek melaminske smole) in ognje odporne plošče (dodane negorljive primesi) za specialne uporabe pri bolj obremenjenih površinah.
 
Dimenzije na zalogi:

  • 2620x2200mm  do debeline 12mm
  • 3050x2200mm  do debeline 6mm
  • 2800x2200mm
  • 4250x2200mm  38mm in 40mm
  • 2800x2070mm  specialni - črn, ognjevaren, vodoodporen

Debelina: 2,5 - 50 mm
 
Gostota: 750 - 900 kg/m3        
                          
Debelinska odstopanja: +/- 0,2 mm