Pomembno obvestilo!

Oglejte si naš novi veleprodajni katalog

Za ogled kliknite tukaj.

MDF plošče

MDF – mediapan plošče (medium density fiberboard). Pogosto se srečamo tudi z izrazom HDF (high density fibreboard), ki je dejansko ista plošča z bolj komprimiranimi vlakni in obstaja v debelinah od 2,5-6,0mm.

Mediapan je srednje gosta vlaknena plošča, izdelana iz lesnih vlaken z dodatkom smole. Je visoko kvalitetna plošča, homogena in stabilna. Plošča je primerna za oplemenitenje z melaminskim papirjem za lakiranje in oplaščanje, furniranje, …V pohištveni industriji se MDF - Mediapan pogosto uporablja za izdelavo kopalniškega in kuhinjskega pohištva. Obdelava surovih plošč je enostavna in hitra. 
 
Plošče so lahko v surovem stanju (barva lesa) kar je najpogostejša oblika, lahko je že oplemenitena z melaminskim papirjem v različnih enobarvnih in lesnih dekorjih, lahko so vlakna obarvana z različnimi barvami (obarvan mdf – črn, moder, zelen, rumen, rdeč,…), lahko so plošče narezane in tako pred pripravljene za krivljene elemente.

Surovi MDF
MDF plošča je osnovna pohištvena plošča narejena iz lesnih vlaken ki so medsebojno lepljena z različnimi lepili pod visokim pritiskom - navadnim, vlagoodpornim ali ognjeodpornim lepilom. Zaradi večje gostote in bolj homogene sestave je v primerjavi z iverno ploščo mehansko bolj odporna in stabilna. Dobavljiva je v debelinah od 8,0 – 50mm v vseh standardnih formatih.
Oplemeniten MDF
Oplemeniten MDF je nadgradnja surove plošče. Oplemeniten mdf z melamisnko folijo – www.FANTONI.it , barvo www.kronospan-mofa.hu ali furnirjem – www.LOSAN.nl .

Posebna ponudba

Koristni nasveti naših strokovnjakov

VSI IZDELKI

Ne najdete želenega izdelka? Imate vprašanje? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.

Povpraševanje